Teknik
Nov 1, 2022

Digital beredskap: Vad är det och varför är det så viktigt?

Sedan pandemin, det du förmodligen ständigt hör om är förändring. Förändringar på marknader, konsumentbeteende, hur företag fungerar osv. Och visst har vi alla sett hur världen har förändrats nästan över en natt när det gäller digital transformation.

Men varför är denna förändring så viktig?

Det första viktiga att förstå är att förändring är kontinuerlig och den kommer bara att utvecklas med tiden. Eftersom tekniken utvecklas i höga hastigheter är behovet av att anpassa sig till det stor. De som kan reagera snabbt och effektivt kommer att få en enorm konkurrensfördel på sina marknader.

Men många företag utmanas fortfarande av denna process och är därför långt ifrån en fullständig digital transformation av sina företag.

Så huvudfrågan är hur man kan överkomma denna utmaning.

Ur vår synvinkel är varje process en resa med en plan av strategiskt planerade steg.

För att starta processen med digital transformation bör du börja med en digital undersökning av ditt befintliga tekniska läge för att identifiera din organisations nuvarande tillstånd. Denna undersökning gör att du kan förstå ditt nuvarande tillstånd och identifiera utmaningar som kan uppstå i processen.

Digital beredskap är förmågan hos din organisation, det vill säga din arbetsstyrka att anta och effektivt använda digitaliserade arbetsflöden som möjliggörs av mjukvara och teknik. Det finns flera olika sätt att bedöma din digitala beredskap men det enda rätta tillvägagångssättet är att börja med dina anställda. Din beredskap indikerar om de anställda har de nödvändiga färdigheterna för att använda IT, rätt inställning och kognitiva förmåga för att hantera transformationen effektivt.

Målet med att uppnå digital beredskap är att effektivisera hur affärer görs och kunderna betjänas.


Läs mer om våra tjänster inom affärstransformation. Utforska nu.

Dela på sociala medier:

Redo att sätta igång?

Hittar du inte det du letar efter?